Tips til bedre søvn

Et par enkle tips til bedre søvn kan hjælpe dig med at få den afslappende søvn, du har brug for. At undgå koffein og alkohol om eftermiddagen og aftenen er en god start. Begge kan holde dig vågen hele natten. Du kan prøve en drink varm mælk, før du går i seng eller forbruge kamille te i stedet. Det er også vigtigt at undgå at indtage koffein to timer før sengetid. Undgå tunge måltider to til tre timer før sengetid. Undgå at indtage koffein og alkohol lige før sengetid, da de kan forhindre dig i at nå dine dybeste søvnstadier.

Investering i kvalitets sengetøj og madrasser er en fantastisk måde at forbedre din søvnkvalitet på. Nye madrasser har vist sig at øge søvnkvaliteten med 60%. Sengetøj skal udskiftes hvert par år. Et andet simpelt tip til bedre søvn er at gå i seng og vågne op på samme tid hver dag. At stå op på samme tid hver dag og sove på samme tid hver dag hjælper din krops døgnrytme. Ved at følge disse tips er du på vej til bedre søvn.

Begrænsning af eksponering for lys om natten er et andet vigtigt tip til bedre søvn(se her). Eksponering for blåt lys fra elektronik kan forstyrre din søvn. Prøv at slukke for elektronik og dække skærme til inden sengetid. I løbet af dagen skal du sigte mod mindst en 20-minutters lur. Hvis du ikke er træt endnu, kan du prøve at gå en kort tur eller ringe til en ven for selskab. På denne måde kan dit sind vænne sig til at være i den samme situation hver dag.

Undgå alkohol og koffein er et andet vigtigt tip. Disse drikkevarer kan forårsage rastløs søvn og hyppige vågne op. Undgå koffein og alkohol mindst fire timer før sengetid er afgørende for bedre søvn. Hvis du ikke kan sove på grund af koffeinen, så prøv at drikke en beroligende urtete i stedet. Et rum, der er mørkt og varmt, er også befordrende for søvn. En behagelig seng er også vigtig. Sørg for, at arkene er bløde, og puderne er behagelige. Undgå skærme i soveværelset.

Du kan også prøve at bruge aromaterapi. Forskellige æteriske olier kan have en beroligende effekt og hjælpe dig med at falde i søvn. Bortset fra disse kan det at være mere bevidst om dit miljø hjælpe dig med at overgå til søvn. Undgå at bruge din telefon og tablet i sengen, fordi lyset fra skærmen afbryder din døgnrytme, hvilket gør det sværere at falde i søvn. Brug af en sovemaske eller lignende værktøj kan hjælpe dig med at blokere lyskilder fra rummet, mens du sover.

Hvis du er vant til at sove senere, end du burde, kan du prøve at implementere en streng tidsplan. Hvis du har sovet senere i weekenden og andre dage, kan du prøve at vågne op på samme tid på hverdage. Dette vil hjælpe din krop med at tilpasse sig den nye søvnplan og fremme afslappende søvn. Det er dog vigtigt at justere tidsplanen langsomt, så den ikke forstyrrer din normale døgnrytme. Hvis det er en langsigtet ting for dig, vil en konsekvent tidsplan hjælpe dig med at sove bedre om natten.