Tre taster til valg af stof

Der findes så meget sort i Stofbutikker, online og i postordre kataloger, at det er næsten svært at vælge. Ofte, ender jeg med at købe stof, uanset om jeg har brug for det lige nu eller ej. Efter alt, skal et quilter altid have stof på side.

“magic” kommer når du finder et stof, som du falder i kærlighed med. At finde en egnet stof er normalt ikke svært for et projekt, arbejder du på. Afregning på bare et stof er den svære del.

Her er nogle kriterier for at huske på, når at gøre stof valg: farveægte kvalitet; fiberindhold; overfladen design. Hvis du holder dig til nogle retningslinjer om disse kriterier, så er du sikker på at være tilfreds med det endelige resultat af projektet.

Overfladen Design:

Den trykte eller vævede overflade design og farve, er meget vigtigt.

1) prøv at samle stof med samme farveværdi, så man ikke skille sig ud i den færdige quilt.

2) check at se, om der er en en-vejs retning i design; Du skal muligvis købe ekstra stof til at give mulighed for skæring tekstiler med plaider eller striber.

3) størrelsen af design og baggrunden rum er også vigtige overvejelser. Er designene, store, mellemstore eller små? Er baggrundsområdet fremtrædende? Hvordan vil dette særlige stof ser Hvornår skæres i små quilt stykker? Hvis design er for bredt fordelt, kan det være tabt i skæring af stoffet.

Tage et par minutter at analysere stof og holde disse spørgsmål i tankerne, når du køber stoffet. Det er langt bedre at have tilovers stof end være arbejder på et projekt og køre ud af materiale. Jeg har kørt før kun for at finde, at stoffet er ikke længere på lager.

Colorfast kvalitet:

Undgå stoffer, der fade. Pigment-farvet stof modstår lys 40 timer. Wet-trykt modstår lys 20 timer. Den bedste ting at undgå at have din dyne fade er at holde det ude af direkte sollys.

Fiberindhold:

Fiberindhold er især vigtigt, når de køber stof til dyner. Hvordan stoffet reagerer på manipulation bestemmes af fiberindhold. Standard 100% bomuldsstof sælges for quiltning er let at arbejde med og det er det bedste valg.

Bomuld blandinger er sværere at arbejde med; de har tendens til at flytte mens skæring eller sy dem. 100% bomuld er stærkt når det er vådt, absorberer fugt, folder let, Strygejern pænt ved høje temperaturer og bærer godt.

Pas på rabat stof:

For en god færdigvaren nødt quilters til at købe god kvalitet, farveægte bomuldsstof fra en velrenommeret leverandør. Jeg har købt stof fra discountbutikker, fordi jeg kunne lide print. Så havde jeg problemer med at manipulere materialet; Det ville flytte og flok som jeg syede det.

Det færdige produkt afspejles normalt de problemer mens syning. Uanset hvor mange penge jeg har gemt på materiale, var spild af min tid ved at producere en mindre end tilfredsstillende quilt.

For at være tilfreds med dit færdige produkt, anbefale jeg at du køber hvad appellerer til dig… så længe det er god kvalitet, farveægte bomuldsstof, der er behandlet med finish at kontrollere svind, modstå jord og modstå rynker.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.